Navigation – Plan du site
2020
144

Terugkeer van de fiets: ook in Brussel?

Notes de la rédaction

Dit is het persbericht over het artikel van Amandine Henry, Thomas Ermans en Fanny de Smet d'Olbecke, gepubliceerd op 2 juni 2020. Lees het artikle.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft 3 juni uitgeroepen tot “Internationale Dag van de Fiets”. Decennialang spande dit individuele vervoersmiddel de kroon in de industriesteden, tot de massale verspreiding van de auto de fiets naar de achtergrond verdrong. Sinds een aantal jaar gaat de aandacht echter opnieuw naar de voordelen van de fiets als verplaatsingsmiddel dat bijzonder geschikt is voor korte en middellange afstanden. Ook de recente onzekerheden met betrekking tot het gebruik van het openbaar vervoer in tijden van pandemie hebben de fiets weer populair gemaakt bij vele Brusselaars. Gaat deze tendens zich in de toekomst doorzetten?

Om op die vraag een antwoord te geven, is het van essentieel belang om – ter vergelijking – goed te begrijpen hoe het fietsgebruik in Brussel de voorbije jaren geëvolueerd is. In nummer 144 van Brussels Studies worden de verschillende bronnen en benaderingswijzen onderzocht om het fietsgebruik in de hoofdstad en de ontwikkeling ervan te kunnen kwantificeren. In de vorm van een factsheet vatten auteurs Amandine Henry, Thomas Ermans en Fanny de Smet d’Olbecke de werkzaamheden samen die zij als onderzoekers aan de Université Saint-Louis – Bruxelles hebben verricht in het kader van hun samenwerking met het Kenniscentrum van de mobiliteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De auteurs maken een duidelijke vaststelling: hoe de gegevens ook werden verzameld, het fietsgebruik is aan een opmars bezig in Brussel wanneer we kijken naar de verplaatsingen van de Brusselaars zelf maar ook van pendelaars die de fiets met andere vervoersmiddelen combineren. Sinds de vzw Pro Velo in 1999 de fietsers is beginnen te tellen tijdens het spitsuur, stellen we een regelmatige toename vast, en zelfs een opvallende ombuiging van de tendens van de afgelopen jaren. Zo is het aantal fietsers die langs de telpunten rijden tussen 2013 en 2019 meer dan verdubbeld met een gemiddeld groeipercentage van 14 % per jaar.

Op basis van deze tellingen alleen kan er evenwel geen onderscheid worden gemaakt tussen de impact van een algemene stijging van de verplaatsingen in Brussel (met name door de bevolkingsgroei in de hoofdstad) en de werkelijke toename van het aandeel van de verplaatsingen per fiets. Sinds de eerste nationale mobiliteitsenquête in 1999 zijn de verschillende enquêtes het er niettemin over eens dat de fiets terrein gewonnen heeft, zowel ten opzichte van de populatie die de fiets gebruikt, als in verhouding tot de verplaatsingen. Deze tendens springt vooral in het oog voor de verplaatsingen van de interne werknemers in Brussel, namelijk de personen die in het Brussels Gewest wonen en werken en die de fiets nemen om naar hun werk te gaan.

De aanpassing van de mobiliteit aan de maatregelen voor social distancing vormt nu een belangrijke drijfveer, maar zal die de fundamentele tendensen van de afgelopen twintig jaar in Brussel versterken? Zullen de nieuwe fietsers ook na de mooie zomermaanden hun nieuwe gewoonten aanhouden? Om hen daartoe te stimuleren, is het absoluut noodzakelijk dat de maatregelen ter bevordering van het fietsverkeer tijdens de COVID-19-crisis en, meer in het algemeen, de beleidsmaatregelen voor het herstellen van het evenwicht van de openbare ruimte en het ontwikkelen van fietsinfrastructuur worden bestendigd.

Om dit artikel te citeren
Henry, Amandine, Ermans, Thomas, de Smet d'Olbecke, Fanny, “Terugkeer van de fiets: ook in Brussel?”, Brussels Studies [Online], Fact Sheets, nr. 144, 2 juni 2020. URL: https://journals.openedition.org/brussels/4831
Contact
Tatiana Debroux, hoofdredacteur:
tdebroux[at]brusselsstudies.be

  • Logo BSI
  • Logo Innoviris
  • Logo Région Bruxelles-Capitale
  • Logo DOAJ - Directory of Open Access Journals
  • OpenEdition Journals