Skip to navigation – Site map

HomePresentationPredstavitev revije

Predstavitev revije

Revus je mednarodna revija za ustavno teorijo in filozofijo prava. Zavezana večjezičnosti in globalnemu širjenju idej ponuja unikaten forum raziskovalcem s celega sveta in iz regije unikaten forum za deljenje idej in vključevanje v plodne razprave. Strogi izbirni postopek in mednarodna indeksiranost vsebine pa zagotavljata kakovost in odmevnost v njej objavljenih razprav in člankov.

Področja, ki jih revija pokriva

Revusu pokriva širok spekter področij, ki vključujejo temelje naših pravnih kultur, pri čemer se povečini osredotoča na ustavno teorijo in filozofijo prava. Zavedajoč se, da postajajo meje med različnimi področji prava (npr. med ustavnimi pravom, upravnim pravom, mednarodnim pravom) vedno bolj nedoločne ter da je interdisciplinarnost ključna za napredek znanstvenega raziskovanja, revija sprejema razprave z raznotero vsebino, ki pa so trdno utemeljene v pravni teoriji in filozofiji prava.

Jezik in pisava

Revus se ponuja kot razpravni forum pravnikov in filozofov iz Evrope in Amerik. Zato spodbuja prispevke, ki teoretsko utemeljeno premišljujejo spremembe v pravnih kulturah tega prostora. V želji, da bi dosegli najširši krog bralcev preko različnih kulturnih in jezikovnih skupin se v reviji prvenstveno objavljajo prispevki v angleškem in španskem jeziku. Zaradi posebne zavezanosti h grajenju mostov med raziskovalci iz preostalega sveta s tistimi, ki delujejo na področju srednje in jugo-vzhodne Evrope, revija sprejema tudi objave v naslednjih svetovnih jezikih: francoščini, italijanščini, nemščini ter v najbolj razširjenih jezikih iz regije, tj. v slovenščini, hrvaščini, bosanščini, srbščini ter črnogorščini.

Vključenost v mednarodne baze

Revus je indeksiran v Dialnet (Universidad de la Rioja), HeinOnline (Wm. S. Hein & Co.), Legal Source (EBSCO Publishing), PhilPapers (The PhilPapers Foundation), Revues.org (Cléo), Scopus (Elsevier), SSRN eLibrary (Social Science Research Network) in The Philosopher's Index (Philosopher's Information Center).

Search OpenEdition Search

You will be redirected to OpenEdition Search