Skip to navigation – Site map

HomeInformationsIzdavač i nakladnik

Izdavač i nakladnik

IZDAVAČ I NAKLADNIK

Klub Revus – Center za raziskovanje evropske ustavnosti in demokracije neprofitna je građansko-društvena organizacija, osnovana na temelju Zakona o društvima. U poslovni registar Slovenije (ePRS) upisan je sa sljedećim podatcima:

  • Matični broj: 2376725000

  • Porezni broj: 55485928 (Klub nije obveznik plaćanja PDV-a)

  • TRR: IBAN SI56 2900 0005 5784 945 (Unicredit banka Slovenija, d. d.)

S ciljem podizanja razine pravne kulture, Klub sva prikupljena sredstva ulaže u izdavanje znanstvenog časopisa Revus, koji ima međunarodni urednički savjet.

  • Odgovorna osoba: Andrej Kristan (predsjednik Kluba)

  • Adresa:
    Partizanska cesta 6, SI-4000 Kranj, Slovenija / EU

  • E-adresa:
    klub@revus.eu

Odlukom Ministarstva za visoko školstvo, znanost i tehnologiju RS djelovanje Kluba Revus na području istraživačke djelatnosti u Sloveniji od javnog je interesa.

Http://www.revus.eu

Časopis Revus trenutačno izdaje Klub Revus u sunakladništvu s GV Založbom, d. d., Ljubljana.

POVIJEST

Časopis Revus osnovali su Ciril Ribičič i Andraž Teršek 2003. godine. Od osnivanja do 2006. godine izdavač časopisa bilo je slovensko Društvo za ustavno pravo, a nakladnik GV Založba, d. d., Ljubljana. Nakon šestoga broja izlaženje časopisa iz ekonomskih je razloga bilo prekinuto. Godine 2008. časopis je ponovno oživio, izdavati ga je započeo Klub Revus, uz nakladništvo Javnog poduzeća Uradni list Republike Slovenije, d. d., Ljubljana. Ta je suradnja trajala do kraja 2009. godine, kad je Klub Revus – opet iz ekonomskih razloga – postao jedini izdavač i nakladnik časopisa. 2010. godine kao sunakladnik se pridružila Univerza na Primorskem, a 2012. godine kao sunakladnik ponovno se pridružila GV Založba, d. d., Ljubljana. Javna agencija za knjigu Republike Slovenije novčano je poduprla izdavanje godišta 2008, 2009, 2010 i 2012.

Search OpenEdition Search

You will be redirected to OpenEdition Search