Skip to navigation – Site map

Predstavljanje časopisa

Revus prvi je časopis za ustavnu teoriju i filozofiju prava u jugoistočnoj Europi. S višejezičnošću se nudi i kao jedini regionalni pravni forum. Jedan od ciljeva izgraditi je i most između pravnika iz regije i onih iz drugih pravnih kultura. Strogi postupak odabira i međunarodna indeksiranost sadržaja jamče kakvoću i odjek u Revusu objavljenih rasprava i članaka.

Područja koja časopis pokriva

Revsu pokriva široki niz tema koje uključuju temelje različitih pravnih kultura, usredotočujući se na ustavnost u njezinu najširem smislu. Stoga je, uz ustavnosudsko pravotvorstvo i institucionalno ustavno pravo Vijeća Europe, Europske unije i pojedinih država jugoistočne Europe, sadržajno osobito otvoren temama iz teorije i filozofije prava, međunarodnog javnom prava, ljudskih prava, pravne države i demokracije. Budući da svoje pravne kulture lakše spoznajemo uz pogled na tuđe, časopis pozornost usmjerava i na poredbenopravni pogled s one strane regionalnih i europskih granica.

Jezik i pismo

Revus se nudi kao raspravni forum pravnika iz regije jugoistočne Europe. U njemu se zato objavljuju prilozi (na latinici) na sljedećim jezicima: slovenskom, hrvatskom, bosanskom, srpskom, crnogorskom ili makedonskom. Kao most između pravnih rasprava u regiji i onih u Europi, ali i šire u svijetu, prihvaća i priloge na odabranim svjetskim jezicima: engleskom, francuskom, njemačkom, španjolskom i talijanskom.

Uključenost u međunarodne baze

Revus je indeksiran u Dialnet (Universidad de la Rioja), HeinOnline (Wm. S. Hein & Co.), Legal Source (EBSCO Publishing), PhilPapers (The PhilPapers Foundation), Revues.org (Cléo), Scopus (Elsevier), SSRN eLibrary (Social Science Research Network) i The Philosopher's Index (Philosopher's Information Center).

  • OpenEdition Journals